همشهری آنلاین: یک مخترع ایرانی موفق به ساخت کشوهای هوشمندی شد که در اتاق عمل و مواردی نظیر آن کاربردهای زیادی می‌تواند داشته باشد.

کشوهای هوشمند ساخته شدند

به گزارش مهر، رامین سلیمانی - مخترع این محصول و مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان در دانشگاه رازی کرمانشاه با بیان این که استفاده از کشوهای هوشمند می‌تواند برای پزشکان مفید باشد، عنوان کرد: در مکان‌هایی مانند اتاق عمل و اتاق تمیز که نباید دست پزشک، درگیر تجهیزات شود، استفاده از وسایل هوشمندی مانند این محصول ضروری است.

سلیمانی با تاکید بر این که تاکنون کشو و تجهیزات این چنینی که هوشمند باشد در ایران وجود نداشته و ما در این شرکت پیشگام برای هوشمندسازی بوده‌ایم، اظهار داشت: باکس‌های هوشمند نمونه داخلی ندارند و طراحی نمونه خارجی آن نیز بسیار ابتدایی‌تر است و از نظر تنوع، هزینه و امکانات به هیج وجه قابل مقایسه با این محصول نیست. همچنین این سازه قابل گسترش است و می‌توان آن را بر روی درب و ... نیز نصب کرد.

وی با بیان این که قفل هوشمند و چشمی به کاربرده شده در این کشو، آن را از نمونه‌های خارجی متمایز ساخته است، افزود: در کشوهای هوشمند فقط از طریق سیستم کشو کنترلی و سوئیچ باز و بسته‌کننده مانند کلید دو پل استفاده شده است.

سلیمانی با اشاره به دیگر مزایای این طرح گفت: علاوه بر این که کشو هوشمند با حرکات دست فرد شناسایی و باز می‌شود، از تجهیزاتی در آن استفاده شده که می‌تواند بعد از باز و بسته شدن به استریل‌سازی کشو نیز بپردازد.

وی افزود: در مجموعه این محصول لامپ‌های UV و اسپری‌های مخصوصی به کار رفته تا بعد از باز و بسته شدن، به مدت دو دقیقه پروسه استریل سازی انجام گیرد.

به گفته سلیمانی، این محصول دارای ویژگی مکان‌يابی قطعات نیز هست و با یک برنامه‌ریزی خاص، می‌تواند در محیط‌هایی با کاربری بالا، قطعات درون کشو را شناسایی کند و به کاربر اطلاع دهد که چه وسیله‌ای در کدام کشو قرار دارد.

وی گفت: حداکثر ۵۰ سنسور در کشو هوشمند قابل تعبیه است و می‌توان حداکثر با پنجاه حرکت دست آن را باز و بسته کرد. این کشوها با حرکات دست واکنش نشان داده و باز و بسته می‌شوند.

سلیمانی خاطر نشان کرد: این اختراع از امنیت بالایی برخوردار است و تنها با شناسایی حرکات دست فرد مورد نظر باز و بسته می‌شوند.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان افزود: نمونه صنعتی این کشو ساخته شده ولی هنوز به مرحله تجاری‌سازی و تولید انبوه نرسیده است.

وی تاکید داشت: کشو و باکس‌های هوشمند با مکانیزم‌های متفاوتی طراحی و تولید شده‌اند که بسته به نیاز و تقاضا می‌توان از هرکدام از مکانیزم‌ها استفاده کرد.

وی با بیان این که در این کشوهای هوشمند قطعه‌های حساس حدف شده که با این کار عمر محصول بالا می‌رود، اظهار داشت: اگر کشوها در یک کابینت با چند کشو قرار داشته باشند می‌توان با استفاده از باکس کنترلی تمامی کشو ها را تنها با یک سیستم کنترل کرد که در این حالت کافیست شماره کشوی مورد نظر را که روی باکس کنترلی قرار دارد لمس کرد تا همان کشو باز یا بسته شود.

کشو هوشمند ثبت اختراع شده و هم اکنون به عنوان یک محصول دانش بنیان در مرکز رشد دانشگاه رازی کرمانشاه در حال تجاری‌سازی شدن است.

اتاق تمیز اصولاً به محیطی گفته می‌شود که جهت تولید و یا تحقیقات علمی و صنعتی در آن فعالیت‌هایی صورت می‌گیرد و در این محیط مقدار آلاینده‌های زیست محیطی بسیار پایین‌تر از حد معمول فضای یک محیط بسته است. آلاینده‌های معمول عبارتند از: گرد و غبار، میکروب‌های معلق در فضا و بخار مایعات محیطی. به‌طور دقیق‌تر اتاق تمیز محیطی با آلایش کنترل شده ذرات معلق در فضاست که در هر متر مکعب آن تعداد معینی ذره موجود است. به‌طور مثال در ساختار تعریف شده در ISO ۹ برای اتاق‌های تمیز تعداد کم‌تر از ۳۵ میلیون ذره در هر مترمکعب تشریح شده‌ است.

کد خبر 299536

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دانش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha